De website zeeuwsjaarvandefiets.nl gebruikt cookies om statistieken te verzamelen.
Lees de toelichting als u meer wilt weten over het gebruik van cookies op deze website.
IK GEEF HIERVOOR TOESTEMMING

U bent hier

Routebureau Zeeland

Routebureau Zeeland

Routebureau Zeeland vormt het centrale punt voor toeristisch-recreatieve routes in Zeeland. Fiets-, mountainbike-, wandel-, skeeler-/skate- en ruiterroutes vormen de basis van het Routebureau.

Taken en verantwoordelijkheden

Routebureau Zeeland is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie en het beheer en onderhoud van het Fietsknooppuntensysteem. Voor de gerealiseerde wandelnetwerken ‘Het Kiekendiefpad’ en ‘Sporen in de Zak’ verzorgt Routebureau Zeeland de promotie. Er zijn onder meer sms-routes ontwikkeld en jaarlijks worden de Zeeuwse routes gepromoot op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI Amsterdam. Verder maakt het Routebureau een inventarisatie van alle recreatieve routes in Zeeland.

Andere taken van het Routebureau Zeeland zijn het beheren van een centraal meldpunt voor de Zeeuwse routenetwerken via www.routemeldpunt.nl. Via deze website kunnen missende borden of andere onvolkomenheden gemeld worden van het fietsknooppuntensysteem Zeeland en de wandelnetwerken ‘Het Kiekendiefpad’ en ‘Sporen in de Zak’. De melder kan de status van de melding volgen en krijgt automatisch een melding als het probleem is opgelost.

Voor de controle van het fietsknooppuntensysteem heeft het routebureau een vrijwilligerscentrale opgezet. De vrijwilligers controleren tweemaal per jaar hun deel van het netwerk, voor en na het fietsseizoen. Daarnaast gaan ze op pad als er een melding is.

Ontwikkeling nieuwe routes

Het Routebureau ontwikkelt nieuwe mountainbikeroutes, rolstoelroutes en thema-fietsroutes. Tevens is het Routebureau op wandelgebied reeds actief, op dit moment wordt er gewerkt aan wandelnetwerken op Walcheren, Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en Oost en West Zeeuws-Vlaanderen.

 
Uw mening

Heeft u een mening over het onderwerp op deze pagina? Klik hieronder op de knop 'Uw mening over dit onderwerp' om zelf een mening achter te laten. Raadpleeg voor meer informatie de spelregels voor het plaatsen van meningen.

Uw mening over dit onderwerp

 

Om deze extra content goed weer te geven, kunt u de benodigde Flash Plugin downloaden.

Organisaties